Venter du en prins eller prinsesse?

Jeg er simpelt hen så glad og så stolt af min søn. Han er MIN dreng. Også når han er træls og irriterende. Lige sådan bliver det med lillebror. Ingen tvivl om det.

Mine drenge. Helt klart. Mine sønner.

Men aldrig mine prinser. Aldrig.

Jeg er ved at få spat af mødre og fædre, som omtaler deres afkom som prinser og prinsesser. Hvad er det for et selv-billede at give børnene? Hvad er det for en piedestal at sætte sine børn op på ved at udnævne dem med royale titler?

Altså jeg er da sådan set relativ royal – har et fornuftigt og afdæmpet forhold til kongehuset og synes, at særligt næste generation – altså Frederik og Mary – er nogle tiltalende mennesker. Helt uden at kende dem. Men mon de går omtaler deres fire børn som mors og fars prinser og prinsesser? Jeg tvivler ærlig talt. Og de er jo da ellers i deres gode ret til det.

Ja, du må da også gerne kalde dit barn for prins eller prinsesse. Men jeg vil tillade mig at synes, at det lyder dumt og giver både børn og omverden et helt forkert indtryk. Lad børn være børn – og lad så de royale bøvle med titler og forpligtelser i den retning.

Og ja – det er ikke længe siden, jeg blev spurgt: Venter du en prins eller prinsesse? Mit svar var: Det ser ud til at blive endnu en dreng ….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *