Som at skulle til eksamen

Det er efterhånden mange år siden, jeg har været til en eksamen. Men jeg husker stadig meget tydeligt, hvordan jeg havde det, før tiden foran det grønne bord. Nervøs på en måde som hverken ligner mig eller klæder mig. Tør i munden, rystende hænder og en stemme, som går en oktav op og sætter sig selv på 45 omdrejninger lige fra starten.

I disse dage taler jeg godt nok ikke så meget – tak for hoste på nu anden uge … – men nervøsiteten er nogenlunde den samme. Jeg går og venter på en scanning på mandag. Og ikke en hvilken som helst scanning – nej en nakkefoldsscanning. Holy moly. Jeg er gravid i 13. uge. Det er så sindsygt fantastisk. Og angstprovokerende. Havde svoret jeg ikke ville skrive noget her, før NF-scanningen er overstået. Men jeg har vist brug for at se det sort på hvidt med mig selv som afsender, før jeg for alvor tør tro på, det er rigtigt. Det er rigtigt. En scanning i uge 7 viste alt er helt fint. Alligevel er jeg nervøs op til scanningen på mandag. Men det er vist ret almindeligt. Lidt som eksamensnervøsiteten også er det 😉

Fra i fem år at have været en familie på tre, er det en skøn tanke, at vi til sommer udvider til fire. Men der følger også mange spørgsmål og tanker med familieforøgelsen. For hvordan er det nu lige, man gør … med det hele … og hvordan klarer man sig uden søvn igen? Nå … kommer tid kommer råd. I øjeblikket går det ret fint med at sove, for min krop har været i konstant søvnunderskud siden jeg var 5-6 uger henne. En for lav blodprocent og et stofskifte, som kræver opmærksomhed spiller selvfølgelig også ind. Heldigvis er der gode folk, som følger mig tæt og har styr på min medicinering osv. Det føles sådan set trygt.

 

4 tanker om "Som at skulle til eksamen"

  1. Det er simpelthen så fantastisk, Monica! Så mange gange tillykke! Sikke en solstrålehistorie!

    Husk, at har man set hjerteblink der i uge 7-8 stykker, er der meget, meget lille risiko for at noget går galt.

    • Tak 🙂 Ja, jeg tænker også hele tiden, at med flot hjerteblink på 7+1 så skal jeg bare slappe af og tage det roligt … men du ved … Så vildt at du også har haft heldet med dig. 2014 bliver et godt år!

  2. Hold nu kæft det er da bare den bedste nyhed ever. Jeg er simpelt hen så glad på dine og jeres vegne. Du fortjener det så meget og sgu da også lidt sært at “følges ad”. Seriøst. Det synes jeg.
    Tillykke 🙂

    • Tak Frederikke. Ja vi følges ad – crazy. Forstår endnu ikke helt, at det faktisk er rigtigt. Men et kig på maven og så er der en form for vished 🙂 Håber du trives.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *