Julen – ja vi må vel til det …

Julen har bragt … velsignet bud eller rend mig i traditionerne?

Der er næppe noget, vi kan være mere uenige om end julen og hvordan det hele skal være, for at julen er helt perfekt. Hver familie har sine traditioner, og det der med at holde juleaften sammen, er vel noget nær det sidste vi gør, når vi får kæreste – eller?

Jeg husker i hvert fald stadig, hvordan det var, da jeg første gang skulle holde jul med min svigerfamilie UDEN min egen familie. Det var bare ikke helt rigtigt. Ikke at det var en dårlig juleaften – det var bare ikke som det plejer. Nogen gange er “plejer” faktisk ret god at holde fast i – indrømmet.

Nå … men nu har vi jo fået børn, og der er holdt adskillige jul med vores respektive familier. Men de seneste tre juleaftener har vi holdt hjemme i vores eget hus. Vi tog en beslutning den gang – en fælles beslutning om, at nu ville vi skabe vores egne traditioner. For vores lille familie. Og selvom det betyder, at vi nogle år kun er os selv, så er det drøn-hyggeligt og værdifuldt for os. Jo, jo der er nogen, som ser skævt til vores valg og undrer sig. Men det tager vi med. For vi ved jo, at vi gør det, der føles rigtigt for os.

julepynt

De seneste år har jeg flettet stjerner i stor stil. Men har ikke rigtig brugt dem til noget. Et hus på 100 kvadratmeter levner ikke plads til meget pynt, og hvis vi kommer mere på juletræet, så knækker grenene. I år vil jeg dog finde plads til jule-glitter-glimmer-stads, som børnene og jeg laver.

Men noget af det, jeg (vi) ikke rigtig har fået sat på skinner er at skabe traditioner gennem december med vores børn. Jo, jo der er kalender og besøg af julemanden. Men jeg drømmer jo om søndage fyldt med klippe-klister-glimmer-lim og julestads i lange baner. Det er bare som om, at dagene forsvinder mellem hænderne på os, når vi er i julemåneden. I år vil jeg det anderledes. Jeg mener … jeg er på barsel og har jo al den tid i verden, jeg har brug for … sådan da. Så en af de kommende dage vil jeg ud og købe ind til jule-glimmer-glitter-stads, og så skal den snart seks-årige og jeg klippe-klistre og gøre klar allerede i november. Se det lyder da som en plan, gør det ikke?

Jeg mangler bare lige nogle gode ideer til, hvad vi skal lave – som man kan lave med baby on the side og en på det tidspunkt seks-årig.

2 tanker om "Julen – ja vi må vel til det …"

  1. Siden Harald var spæd har vi holdt jul alene eller været ude og rejse. Vi ønsker en jul på børnenes præmisser, hvor de har hele dagen til at pakke gaver op og lege med dem, og ikke mindst komme i seng til ordentlig tid, og nå ja spise den mad vi alle kan lide.
    Den sidste weekend i november starter julen, for vi skal lige have overstået Haralds og Ulriks fødselsdage, der ligger hhv. 23. og 24. november uden det drukner i jul.
    Vi pynter op, pynter juletræ og så går vi på rov i naturen efter ting til kalenderdekorationen. For resten af december er vi rimelige low key. Så ingen gode ideer fra mig 😉

    • Lyder som en skøn børne-jul. Og meget lig vores. Albert har fødselsdag i midten af november, så julen går også først rigtig i gang 1-12 her. Men tænker juleklip eller lignende kan være god aktivitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *