Ind med fedt – ud med fedtforskrækkelse

Spar på smørret. Brug ikke for meget olie. Hold igen med dressingen og pestoen. Åh suk hvor har jeg i mange, mange år været så forskrækket over fedt, at det set i bakspejlet har været helt tåbeligt. Fedtforskrækkelse kommer der ikke noget godt ud af.

Kom virkelig til at tænke på, hvor anderledes jeg har det med fedt i dag, da jeg i morges tog mit daglige olie-citrusshot. Ja … hørfrøolie blandet med friskpresset citrusfrugter og frisk ingefær. Det er så godt.

Jeg har drukket olieshots nogen tid – måske et par måneder. Og om det er tilfældigt eller det hænger sammen, skal jeg ikke kunne sige. Men … Efter jeg er begyndt med olieshot og massiv indtag af Omni Krill Fiskeolie har jeg ikke spist medicin for min Morbus Bechterew. Omega-oliekilderne er min redning, tror jeg. Og jeg er helt sikker på, min mave takker mig på sigt, for gigtmedicinen er hård kost. Jeg er ikke så naiv, at jeg tror, at jeg aldrig kommer til at spise gigtmedicin igen. For det ved jeg, at jeg gør. Min sygdom kommer nemlig i bølger frem og tilbage. Men jeg har det rigtig godt med at vide, at jeg ikke HVER dag propper mig med NSAID-medicin som min reumatolog ellers gerne ser, jeg gør.

Og hvis du tænker, at al den olie må gøre noget skidt for vægten, kan jeg berolige dig med, at det ikke er tilfældet. Min kost er sat på skinner – jeg undlader sukker og stivelse i videst muligt omfang (ja ja i går var jeg på cafe og spise kæmpe burger med hele moletjavsen. Men det er der plads til, når 95 procent af tiden går på den “rigtige” måde).

Ind med fedt – af den gode, sunde slags (jeg holder stadig igen med smørret ….) og væk med fedtforskrækkelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *