Husholdningsudfordring

De næste to måneder – måske for altid – har vi her i huset givet hinanden en udfordring: Vores husholdningsbudget skal minimeres; et hurtigt vue ned over vores indkøb de seneste måneder sammenholdt med antal affaldsposer med ubrugelig mad, og en fryser der er tømt til bristepunktet forklarer hvorfor.
Vi har købt alt for meget ind gennem lang tid. Og seriøst; vi er en husstand på to voksne, et barn på 3 år og en hund og vores husholdningsindkøb burde afspejle det noget bedre. Godt nok er hunden pjattet med flæskesteg og gulerødder, men hendes kost indløber i 10 kilos sække, så det er ikke derfor, at budgettet er løbet løbsk. Det der med at placere skyld, er så kedeligt, så jeg vil nøjes med at konstatere, at vores husholdningsbudget nu får kraftig bevågenhed!
Udfordringen er derfor, at vores fryser skal tømmes, før nyt indkøbes til den. Og vi må maksimalt indkøbe varer for 1.000 kroner pr. uge. Her i indgår alt fra bleer, toiletpapir over æbler og havregryn.

Nu er vi midtvejs i denne uge, og jeg hepper vildt og inderligt, for indkøbene ind til videre beløber sig til sølle 230 kroner. Jeg har været i Lidl for at handle. Det ville jeg have forsvoret, at jeg nogensinde skulle. Men jeg må jo erkende, at nogle varer bare er billigere i det tyske discount-supermarked.

Hvordan styrer du dine husholdningsindkøb?

Hjemmelavet kyllingeburger

Sund og billig mad behøver ikke være kedelig. Hjemmebagte rug-boller fungerer som burgerboller, kyllingefileter er marineret i soya, chili og ingefær. Stegt og skåret i skiver. Diverse salat og grøntsager - lidt hjemmelavet cremefraichedressing. Vupti .. og velbekomme.

4 tanker om "Husholdningsudfordring"

 1. sjovt at læse… vi er startet på NØJAGTIG samme øvelse, da vi også klatter ALT for mange husholdningspenge væk – og smider for meget ud.

  Så her er der også afsat 1000 kr. per uge .. er i gang med første uge så kan ikke helt sige noget om hvordan det går, men har lavet madplan de næste tre uger frem, og kødmæssigt har jeg det hele i fryseren, der også er bekymrende fuld herhjemme…

  Hvorfor er det lige, at man bilder sig selv ind at man nærmest snyder sig selv, hvis man ikke køber ting, der er på tilbud? Altså hvis det er ting man godt kan leve uden så er der jo intet smart i at benytte et tilbud…

  hepper på jer.. og os selv.

  • Rikke, jeg glæder mig til at høre, hvordan det går med husholdningsforbruget … her er det over al forventning.

 2. Klassisk! Nøglen er at købe ind én gang om ugen – feks på nemlig.com. Ingen klatindkøb. Ingen tilbud. Tilbud er roden til overforbrug – der er jo en grund til at det kan betale sig for forretningerne..
  Held og lykke med det. For os er det lykkes og det var nemt.

  • Dejligt at høre fra dig 🙂 Og ja, tilbudsaviser skal vi holde os fra. Det er egentligt også spild af papir. Ind til videre må jeg sige, at det også er nemt for os. Der går også lidt sport i at få tingene til at lykkes og hænge sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *