Gravid efter termin

40+3

Hurra.

Jeg som troede, jeg ville føde før tid. Fordi lillebror har stået godt og grundigt fast i mit bækken de seneste 5-6 uger. Usædvanligt for en anden gangs gravid, hvis jeg forstår det rigtigt. Men … intet er helt som det står beskrevet i bøgerne, når det handler om mine graviditeter. For da jeg ventede Albert, blev jeg sat i gang 40+1 og fødte med kejsersnit 40+5 – en dreng som ikke havde travlt med at komme ud og hverken havde søgt mod udgangen eller spændt sikkerhedsbæltet til rutsjebaneturen ned gennem bækkenet. Alt har været så anderledes denne gang, så jeg har haft held af at overbevise mig selv om, at fødslen ville gå i gang i uge 38-39 – og alt ville gå glat.

Nu er jeg i 41. uge, og har fået tid til igangsættelse, når jeg lander på 41+0. Med ordene: Der er nok større sandsynlighed for, at du føder inden, men … for en sikkerheds skyld.

Og nu er jeg jo ikke typen, der passer ind i statistikker for hverken det ene eller det andet, så jeg begynder mentalt at forberede mig på, at jeg skal gennem igangsættelsesforløb fra onsdag eftermiddag. Pga. tidligere kejsersnit foregår det med oplægning af ballonkateter – indlæggelse hen over natten og så forhåbentligt mulighed for, at vandet kan prikkes næste dags morgen.

I torsdags var jeg til jordemoder 40+1 – og her var jeg ikke så meget åben, at der kunne foretages hindeløsning. Desværre. Men tingene kan jo måske ændre sig hurtigt fra det ene til det andet. Jeg håber. Lillebror er skønnet til at veje 4100 gram, og så er det vist rimeligt at ønske ham ud i en solbeskinnet verden, så jeg ved selvsyn kan konstatere, hvad han er for en skøn størrelse.

Min største frygt er, at jeg også denne gang ender med at blive kørt til kejsersnitsoperation – men jeg håber selvfølgelig, jeg undgår det. For jeg magter ganske enkelt ikke den store smerte, der er forbundet med operationen. Jeg husker det som virkelig grumt og svært at komme på højkant efter og vil – selv om jeg ikke aner, hvad jeg taler om – hellere foretrække 10 timers fødsel med smerter, som ikke hænger ved i månederne efter fødslen.

Ellers er status: Alt er ok bortset fra, at mit bækken er noget tynget – jeg vralter, når jeg forsøger at gå – jeg er forkølet på fjerde uge – alt mit tøj er for småt efterhånden, min vægt kender jeg ikke, for jeg har så ualmindeligt meget vand i kroppen, at jeg ikke finder det relevant at veje mig. Jeg har forsøgt med alle mulige “sådan sætter du fødslen i gang-tricks”, og intet har hjulpet, som du jo nok kan regne ud. Så nu forsøger jeg at mobilisere lidt tålmodighed til de sidste dage med kæmpestor dunk.

3 tanker om "Gravid efter termin"

  1. Åh, sådan kan ens krop snyde en… men dejligt at vide at det jo snart har en ende – det er jo onsdag lige om lidt! Vildt at tænke på at du har baby i armene i weekenden! Så skønt! Nyd de sidste dage i tresomhed og solskin – ååååh baby lige om snart!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *