Et lyst brød uden mel – findes det?

Jeg tåler ikke stivelse alt for godt – og det gør det rigtig svært ift. brød. Og med ønsket om at finde tilbage til den kost, der er god for mig, er jeg nødt til at begrænse mit brødindtag voldsomt. Det er, skal jeg være ærlig at tilstå, svært for mig. Derfor har jeg sat jagten ind på en brød-efterligning, for jeg er jo godt klar over, at uden hvedemel er det svært at bage let, luftigt brød.

Forleden faldt jeg over en opskrift på et “sødt franskbrød” – og i dag har jeg bagt det. Du får ikke noget billede af det, for jeg smed brødet direkte i skraldespanden. Det smagte af æggestand med mandelsmag – hvilket jeg måske skulle have gættet mig til på forhånd, da opskriften ikke bestod af andet end sødemiddel, æg, mandelmel og kokosmælk. Men så blev jeg en erfaring rigere. “Dejen” kan nok videreudvikles til noget kageagtig med mere mel og mindre æg, vil jeg tro.

Jeg leder derfor fortsat efter en brød-erstatning, som ikke er et tungt kernebrød (ja, jeg er vanskelig, men det meget omtalte stenalder-kernebrød har jeg heller ikke haft held af at bage i en udgave, som jeg kan lide – for meget æg og olie så det smager som æggekage i min mund …). Hvis du kender til en opskrift, som måske kan gøre tricket for mig, så lad mig det vide – jeg vil være dig evig taknemmelig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *