Da folket gik amok på Vores Børn

Vores Børn – et magasin for (primært) mødre – og i særdeleshed bladets redaktør Louise som i parentes bemærket er min tidligere studiekammerat – fik i går at føle, hvad der sker, når “folkets røst” på Facebook hagler ned over en. Social media-eksperter ville kalde det for en shitstorm – andre som mig vil kalde det ualmindelig dårlig opførsel. En ting er, at man kan være uenig i en udtalelse i bladet – men at det skal give anledning til, at “man” bruger injurierende udtalelser i personlige angreb på nettet, er en helt anden og langt mere alvorlig ting. Det er fint med mig, at man er uenig i noget, man har læst. Og det må man for min skyld meget gerne give udtryk for på Facebook, eller hvor det passer en. Men gør det dog sagligt og ordentligt – gå efter bolden og ikke manden, som i dette tilfælde var en kvinde.

Jeg skred selv til Facebook-tasterne i går og udtrykte min holdning i sagen om "solsorten og regnormen". Heldigvis så jeg, at mange mennesker begyndte at give modvægt til de tåbelige overskrifter i tabloidavisernes netudgaver og "folkets røst" på Facebook ...

Jeg skred selv til Facebook-tasterne i går og udtrykte min holdning i sagen om “solsorten og regnormen”. Heldigvis så jeg, at mange mennesker begyndte at give modvægt til de tåbelige overskrifter i tabloidavisernes netudgaver og “folkets røst” på Facebook …

Hvis du synes, jeg taler i tåger – hvad er det reelt, der ramte Vores Børn – ja så kan du hoppe over på Johannes blog Nutidens Mor, hvor hun har sat nogle gode ord på sagen – og så kan du bagefter hoppe ind på Vores Børns Facebook-side og se, hvordan bladets ledelse forsøger at redde situationen ved – Gud hjælpe mig – at trække historien tilbage. Jeg ved ikke, om Louise har bedt dem trække noget som helst tilbage. Det håber jeg. For ellers er bladets ledelse nosseløs – som ledelse skal man i min optik altid bakke op om sine medarbejdere i situationer som disse. Altid. For hvem står tilbage med vinder-smagen i munden i denne her battle? Det, er jeg bange for, “folkets røst” på Facebook gør. For med tilbagetrækningen har man på et eller andet plan givet folket ret i, at der var noget helt galt med historien om regnormen og solsorten. Haps, haps – lyder det fra folket, mens vi andre kan undre os … Og ærgre os over, at beskrivelsen af legen var så tilpas mangelfuld til, at “folkets røst” fik opmærksomhed … De journalister hos blandt andet eb.dk og mx.dk som fandt anledning til at skabe rubrikker om “tissemandsleg”, må have en dårlig smag i munden … håber jeg. Det er i hvert fald ikke den måde, jeg har lært at bedrive journalistik på.

Så … Kære Vores Børn: Giv Louise al den opbakning, hun har brug for. Til folket: Slap af, tænk jer om og stop hetzen …

Det var bare det … hej-hej 🙂

En tanke om "Da folket gik amok på Vores Børn"

  1. Pingback: Skal en tissemand sende 8-årige børn hjem fra skole? - Klub Mojo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *