At malke en ko: Når mælken er tyk og varm

Malke en ko

Mor, mor, mor … mælken var helt varm og tyk. Jeg har prøvet at malke en ko.

Nogenlunde sådan lød ørene forleden, da min søn var på tur med børnehaven til den årlige grønne inspirationsdag ( et rigtig godt initiativ som sætter fokus på økologi) Som sidste år fik han også i år muligheden for at prøve at malke en ko. Så, som han siger, så har han rørt ved patter. Og nu drømmer han om at blive – ikke landmand – bondemand.

Vi fik igen en ordudveksling mellem far og søn, vi kan gemme til den indre scrapbog (og ja, det foregår nogen gange på et rimeligt lavt niveau hjemme hos os).

A: Jeg vil være bondemand.
B: Hvorfor det?
A: Fordi så kan man malke koen.
B: Kan du godt lide at røre ved patter?
A: Ja. Jeg vil være bondemand.

Nu er det mandag morgen og en ny uge truer. Efter en skøn weekend, hvor vi fik sagt godt farvel til min australske familie, som nu vender retur til varmere himmelstrøg, virker denne her uge lidt tung at komme i gang med. Weekenden har været fyldt med gode oplevelser, skønne grin og samtaler. Nu venter en uge, hvor jeg skal forbi hospitalet til for-undersøgelse på den operation, jeg går og venter på. Jeg skal have fjernet min skjoldbruskkirtel. Forhåbentligt ikke noget større indgreb. Egentligt frygter jeg ikke operationen. Men forundersøgelsen kan give mig kryb, for jeg skal, hvis jeg har læst rigtigt, have et kamera ned i halsen, som skal registrere min skjoldbruskkirtel. Og det foregår ikke i narkose …

Men … inden det kommer så langt har jeg lige tre dage, hvor jeg hellere vil tænke på min søn, der kan malke en ko end på operation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *