Arla-økodag: Er der kerner i kærnemælk?

Og han rystede, og han rystede. I håbet om at der kom kærnemælk på toppen og smør i bunden. På dagens udflugt til Arlas økodag fik vi, som sikkert alle andre – en shaker godt fyldt op med lækker økologisk fløde. Ryst i fem minutter og du har smør og kærnemælk, lød det fra den erfarne mælkedreng til manden min. Og det gjorde han så. Mens vi gik rundt og så på køer, klappede kalve, lurede på en pony og aede små nyudklækkede kyllinger.

Økodag

Økodag 2014 – igen et stort hit at komme på besøg hos køer og kalve.

Den fem-årige er hysterisk angst for at spise kerner i sit brød – en helt anden historie – og da han hørte om kærnemælk på toppen af smørret, kom spørgsmålet: Jamen er der virkelig kerner i kærnemælk?

Nej, min dreng det er der ikke. Kærnemælk er blandt andet det, der er i koldskål, som du jo er ret vild med.

Nå ok.

Men hvorfor hedder det så kærnemælk?

Jo altså … i gamle dage så kærnede man selv … og her var den fem-årige videre til et nyt interessant bekendtskab: “Halm-hoppeborg”, og jeg slap for at komme nærmere ind på mine manglende mejeri-kundskaber (og jeg som ellers har været til mange fester på landbrugsskolen i Dalum og drukket om kap med mangt en mejerist in spe ….).

Økodagen var igen i år en skøn oplevelse. Men havde været rart, om jeg var så klog, at jeg også sørgede for, at jeg selv havde fornuftigt varmt tøj på, for jeg klaprede tænder i den bidende kulde. Men mit afkom var selvfølgelig forsvarligt klædt på i termojakke og regntøj. You live and learn … maybe 😉

PS: Fløden blev aldrig til andet end flødeskum …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *